Overslaan naar content

Accountmanager Robot Automatisering

Remote
 • Zwaag, Noord-Holland, Nederland
€ 4.000 - € 6.500 per maandSales

Functieomschrijving

Bij jij een sales professional die klanten inhoudelijk adviseert over innovatieve robot automatisering? Dan is de vacature Accountmanager bij Rolan Robotics wat voor jou. 

Rolan Robotics is een innovatief en snelgroeiend bedrijf in industriële robotica. Een hightech bedrijf op het gebied van robotica en specialist op het gebied van robottechnologie voor metaalbewerking (lasrobots) en ‘product handling’ voor diverse industriële toepassingen.

Als Accountmanager is het jouw primaire taak om deuren te openen en nieuwe klanten aan ons te binden. Eenmaal aan tafel maak jij vanuit de behoefte van de klant de vertaalslag naar een geautomatiseerd proces en geef je hierover advies. Samen met de collega’s van Engineering verwerk je een passende totaaloplossing in een goede offerte. Met de perfect passende oplossing en jouw enthousiasme weet je de klant te overtuigen om voor Rolan Robotics te kiezen.


Waarom heeft robotisering de toekomst?

Door een groeiende wereldbevolking, vergrijzing en toenemende welvaart zal de druk op productiviteitsverhoging steeds verder toenemen. Handmatige processen vertalen naar grensverleggende geautomatiseerde processen is onze kracht. Hiermee helpen we klanten te groeien in productiviteit, kwaliteit en continuïteit. En dat ga jij straks mogelijk maken.
Jouw rol

Jij raakt enthousiast van het idee dat jij straks met behulp van onze robotisering oplossingen industriële bedrijven verder gaat helpen en hen succesvoller gaat maken! In deze rol focus je je samen met een collega's op agri/food, hightech en logistieke dienstverlening. Je hebt een bestaande klantenportfolio maar werkt dus ook heel actief aan het uitbreiden van ons klantenbestand. Je maakt onderdeel uit van het salesteam (3 directe collega’s) en rapporteert aan de CEO. Bij Rolan Robotics werken we met zo’n 40 collega’s.

 • Als inhoudelijk commercieel technisch adviseur adviseer jij bestaande en nieuwe klanten over robotisering oplossingen.

 • Van het inventariseren van de behoefte, aandragen van de oplossing, vertalen in een goede offerte en het sluiten van de deal. Jij bent de kartrekker in dit proces en de strategische partner voor je klant.

 • Je werkt intensief samen met je technische collega’s om een maakbare oplossing te bedenken en zorgt voor een goede inhoudelijke en vlekkeloze overdracht.

 • Je bent altijd aan het netwerken en mogelijke afzetkanalen aan het onderzoeken.

 • Jouw inhoudelijke en cijfermatige analyse van het klantenbestand en marktpotentieel helpt de organisatie in het verder finetunen van de strategische keuzes.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Een commercieel brein met een technisch hart.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in een technische richting zoals bijvoorbeeld Mechatronica, Elektrotechniek of Proces Automatisering.

 • Ambitieus, gedreven, initiatiefrijk en klantgericht zijn enkele kernwoorden die jou op het lijf zijn geschreven.

 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare positie binnen een technisch maakbedrijf.

 • Heb je al een bestaand netwerk in de logistieke dienstverlening, agri/food of hightech dan is dit een duidelijke pré.

 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.


We power you!

Wat bieden we jou?

Het allerbelangrijkste: je gaat aan de slag in een werkomgeving waar jij in staat wordt gesteld het beste uit jezelf te halen. Bij Rolan Robotics zijn we volop in beweging en streven we naar de allerbeste kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor onze oplossingen maar ook voor ons als organisatie. We bieden de collega’s de ruimte om hier invloed op uit te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen.

Natuurlijk kun je rekenen op een concurrerend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Metaal & Techniek voor Installatiebedrijven. Hierbij kun je denken aan:

 • Een basissalaris tussen 4000,-- en 6500,-- bruto per maand, afhankelijk van ervaring

 • 8% vakantiegeld

 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen

 • Een goede pensioenregeling via PMT

 • Een auto van de zaak, mobiele telefoon en laptop

 • Een bonusregeling gebaseerd op targets


De bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven met de kernwaarden doelgericht, innovatief, hands-on en samen. Er werken voornamelijk jonge, technisch geschoolde mensen. Harde werkers, soms een tikkeltje eigenwijs maar met een passie voor innovatie, techniek en onze klanten.


Interesse gewekt?

Geef jij met jouw verkoop- en advies kwaliteiten richting aan de verdere groei van de organisatie? Wil je ondernemen binnen een ondernemende organisatie? Schroom niet, pak je telefoon en app of bel ons of reageer direct via de button “reageer op deze vacature”.


Wij verzorgen zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s. Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.


Rolan Robotics

Rolan Robotics is al 25 jaar de systeemintegrator voor innovatieve automatiseringstoepassingen in de metaalsector én in de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Als turnkey en merkonafhankelijke robot leverancier zijn we met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers. We bieden voor elk project een passende automatiseringsoplossing in financieel en ergonomisch opzicht.

Ons leveringsprogramma bestaat uit systemen en oplossingen met lasrobots van OTC en handlingrobots van Fanuc, OTC, Stäubli, evenals Cobots van Fanuc en UR.

Hoe mooi onze robotsystemen ook zijn, onze ervaren collega’s maken het verschil. Het team bestaat uit een mix van jonge, leergierige en super inventieve collega’s en zeer ervaren collega’s waarvoor geen technische uitdaging te groot is.

Samen maken we gave toepassingen mogelijk van de meest uiteenlopende aard. Dit doen we vanuit onze passie voor de techniek, in binnen- en buitenland. Hierbij kun je denken aan onze fameuze lasrobots maar ook aan robotsystemen om bijvoorbeeld coronatesten geautomatiseerd te verwerken of om hele bijzondere bonbons te decoreren! Wij maken het echt mogelijk. Onze bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven als typisch West-Fries: nuchter, vriendelijk, toegewijd en laagdrempelig. Daarnaast zijn we soms een beetje eigenwijs en gaan we graag uitdagingen aan, kan niet kennen we niet ;-)

of