Control engineer / besturingstechnicus Robotica

Omschrijving

Om verder te kunnen groeien zijn wij op zoek naar een Control engineer / besturingstechnicus Robotica die de klantvraag naar productie automatisering vertaalt in een werkend systeem met een industriële robot als belangrijkste middelpunt. Van het selecteren van de besturingshardware tot aan het zelfstandig in bedrijf kunnen stellen van het systeem speelt de Control engineer / besturingstechnicus een belangrijke rol.

Rolan Robotics, de specialist in innovatieve robot automatisering.

De komende jaren zal door een groeiende wereldbevolking en vergrijzing de druk op productiviteitsverhoging verder toenemen. Samen met een toenemende welvaart wordt arbeid schaarser en duurder. De vaardigheid om handmatige processen te vertalen naar een grensverleggend geautomatiseerd proces is onze kracht. Hiermee helpen we klanten te groeien in productiviteit, kwaliteit en continuïteit. 


De Control engineer / besturingstechnicus ontleedt het proces in stappen, selecteert de besturingshardware, ontwerpt interfaces voor de koppeling van machines en besturingen en stelt uiteindelijk zelfstandig het systeem in bedrijf. Daarbij ontwerpt de Control engineer / besturingstechnicus de HMI denkend vanuit de operator en uiteraard aansluitend op de klantwensen. 

De Control engineer / besturingstechnicus is onderdeel van het team engineering en werkt voor een project samen met diverse disciplines. Je geeft daarbij advies vanuit jouw expertise op het gebied van besturing.

Jouw rol

 • Je zet software architectuur op en schrijft besturingssoftware voor onze systemen.

 • Je kunt zelfstandig systemen analyseren en begrijpen, vanuit simulatie en/of beschrijving. 

 • Je koppelt meerdere deelprocessen tot een systeem en stelt deze zelfstandig in bedrijf. 

 • Je selecteert besturingshardware en onderbouwt deze. 

 • Je ontwerpt interfaces voor de koppeling van machines en besturingen.

 • Je schrijft begeleidende documentatie over de software, zowel voor eindgebruikers als technici en verbetert daardoor de standaardisatie van onze software bibliotheek.

Vereisten


Wie ben jij?

 • Je beschikt over analytisch vermogen om de bedrijfsprocessen, behoeften, aanwezige informatie en producten te kunnen analyseren.

 • Je werkt gestructureerd en bent nauwkeurig.

 • Je hebt een diploma richting HBO E, W of mechatronica.

 • Je hebt aantoonbare ervaring met Siemens TIA Portal, Step7 en WinCC d.m.v projecten.

 • Je hebt ervaring met scripting, bijvoorbeeld c(++), Java.

 • Je hebt kennis van robotprogrammering en ervaring in aansturen en monitoren van robot besturingen.

 • Je hebt kennis van en ervaring met industriële communicatie protocollen.

 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk.


You power us, we power you!

Het allerbelangrijkste: je gaat aan de slag in een werkomgeving waar jij in staat wordt gesteld het beste uit jezelf te halen. Bij Rolan Robotics zijn we volop in beweging en streven we naar de allerbeste kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor onze oplossingen maar ook voor ons als organisatie. We bieden de collega’s de ruimte om hier invloed op uit te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we goede begeleiding, je werkt nauw samen met de meest ervaren collega’s van Rolan die je op weg gaan helpen met technische aspecten.

Natuurlijk kun je rekenen op een salaris dat concurrerend is en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld

 • 25 vakantiedagen

 • pensioenregeling

 • winstdelingsregeling


De bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven als typisch West-Fries: nuchter, toegewijd en laagdrempelig. Er werken voornamelijk jonge, technisch geschoolde mensen. Harde werkers, soms een tikkeltje eigenwijs maar met een passie voor innovatie en techniek.Interesse gewekt?

Is het bedenken van innovatieve automatiseringstoepassingen voor jou een uitdaging? Wil je ontwikkelen binnen een ondernemende organisatie? Schroom niet en reageer direct via de button “reageer op deze vacature”. Heb je vragen, neem dan contact op met Angelique Pronk op telefoonnummer 0229 - 24 84 84.


Wij verzorgen zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s. Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.Rolan Robotics

Rolan Robotics is al 25 jaar de systeemintegrator voor innovatieve automatiseringstoepassingen in de metaalsector én in de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Als turnkey en merk onafhankelijke robot leverancier zijn we met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers. We bieden voor elk project een passende automatiseringsoplossing in financieel en/of ergonomisch opzicht.