Lead engineer

Omschrijving

Om verder te kunnen groeien zijn wij op zoek naar een Lead engineer Robotica die de klantvraag naar productie automatisering vertaalt in een werkende oplossing met een industriële robot als belangrijkste middelpunt. Als Lead engineer ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een project, van het begin tot het eind. Van het adviseren van de klant tot aan het in bedrijf stellen van het systeem.

Rolan Robotics, de specialist in innovatieve robot automatisering.

De komende jaren zal door een groeiende wereldbevolking en vergrijzing de druk op productiviteitsverhoging verder toenemen. Samen met een toenemende welvaart wordt arbeid schaarser en duurder. De vaardigheid om handmatige processen te vertalen naar een grensverleggend geautomatiseerd proces is onze kracht. Hiermee helpen we klanten te groeien in productiviteit, kwaliteit en continuïteit. 

De Lead engineer inventariseert de wensen van de klant, gaat na wat de robotinstallatie of automatiseringsoplossing moet gaan doen. Brengt vervolgens de doelstellingen en randvoorwaarden in kaart en zorgt dat afspraken duidelijk zijn afgesproken met de klant. De Lead engineer zorgt ervoor dat er een ontwerp wordt gemaakt. Controleert, toetst en past werktekeningen aan van toeleveranciers. Besluit met welke deeloplossingen wordt gewerkt om tot de meest optimale eindoplossing voor de klant te komen. De Lead engineer bewaakt de kosten en voortgang van het project en is de schakel tussen externe contacten en het interne projectteam. Bij de oplevering zorgt de Lead engineer voor complete documentatie en eventuele training aan de gebruikers. 

De Lead engineer is onderdeel van het engineeringsteam en werkt voor een project samen met diverse disciplines. De Lead engineer is technisch verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, van het begin tot het eind. 

 

Jouw rol

 • Je bent ontwerper; je maakt van een abstract probleem een concrete oplossing. 

 • Je bent de verbinder; jij zorgt ervoor dat alle juiste technische stappen worden genomen, van tekening tot training gebruikers. 

 • Je bent controleur; je houdt in de gaten of de planning wordt gehaald en het eindresultaat voldoet aan de wensen van de klant. 

 • Je bent de expert; je bent in staat om over de verschillende technieken heen te kijken en deskundig op het vakgebied van het project. 

 • Je bent risicomanager; je houdt risico’s in de gaten en bedenkt alternatieve oplossingen waar nodig. 

 • Je bedenkt mogelijke oplossingen, vraagt hiervoor adviezen bij leveranciers en kiest het juiste alternatief. 

 • Je hebt interne contacten met collega’s van techniek, inkoop en administratie.


Vereisten


Wie ben jij?

 • Je beschikt over analytisch vermogen. Je verzamelt informatie snel, analyseert deze en komt tot een concrete oplossing en/of een advies.

 • Je werkt nauwkeurig, jouw berekeningen mogen geen fouten bevatten.

 • Je kunt goed improviseren, plannen en organiseren. Je denkt altijd in oplossingen.

 • Je hebt een diploma richting HBO werktuigbouw, industrial design of mechatronica.

 • Je hebt verstand van robots en hun mogelijkheden en de bijbehorende software, je weet welke producten er op de markt zijn.

 • Je kunt oplossingen op hun waarde beoordelen mede dankzij jouw technische achtergrond.

 • Je bent verantwoordelijk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed, zowel mondeling als schriftelijk.You power us, we power you!

Het allerbelangrijkste: je gaat aan de slag in een werkomgeving waar jij in staat wordt gesteld het beste uit jezelf te halen. Bij Rolan Robotics zijn we volop in beweging en streven we naar de allerbeste kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor onze oplossingen maar ook voor ons als organisatie. We bieden de collega’s de ruimte om hier invloed op uit te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we goede begeleiding, je werkt nauw samen met een team van ervaren collega’s waarmee je samen de mooiste projecten gaat neerzetten.

Natuurlijk kun je rekenen op een concurrerend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • 8% vakantiegeld

 • 25 vakantiedagen

 • pensioenregeling

 • winstdelingsregeling


De bedrijfscultuur laat zich het beste omschrijven als typisch West-Fries: nuchter, toegewijd en laagdrempelig. Er werken voornamelijk jonge, technisch geschoolde mensen. Harde werkers, soms een tikkeltje eigenwijs maar met een passie voor innovatie en techniek.Interesse gewekt?

Is het bedenken van innovatieve automatiseringstoepassingen voor jou een uitdaging? Wil je ontwikkelen binnen een ondernemende organisatie? Schroom niet en reageer direct via de button “reageer op deze vacature”.

Wij verzorgen zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s. Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.Rolan Robotics

Rolan Robotics is al 25 jaar de systeemintegrator voor innovatieve automatiseringstoepassingen in de metaalsector én in de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Als turnkey en merk onafhankelijke robot leverancier zijn we met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers. We bieden voor elk project een passende automatiseringsoplossing in financieel en/of ergonomisch opzicht.